top of page

Ensimmäisenä tiedon tulevista tapahtumista sekä lisätietoja ilmoittautumisesta saavat Snupun jäsenet Snuutisten välityksellä, muista siis tarkkailla sähköpostiasi!

Snupun purjehduksille ja tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Kide.app -palvelun kautta. 

Tapahtumakalenteri

26.7.-4.8.2024

Aluksena on Kuunari Helena, suuntana Puolan Szczecin ja tavoitteena tietenkin jättää mahdollisimman monta muuta alusta taakse.


Tämä ensisijaisesti 15-25-vuotiaille suunnattu seikkailu tarjoaa mahdollisuuden oppia keskeisiä purjehdustaitoja aluksen ohjaamisesta ja navigoinnista purjeiden nostamiseen ja trimmaamiseen. 

9.-11.8.2024

Oletko koskaan haaveillut perinnepurjelaivalla purjehtimisesta? Entä uuvuttaako työviikko?

Tule viettämään viikonlopun mittainen hyvinvointipurjehdus ihanissa loppukesän merimaisemissa ja saunomaan menneen viikon työhuolet pois ja nauttimaan hyvää ruokaa. 

30.8.-1.9.2024

Miltä näyttää Loviisa ja sen lähisaaristot? Entä saarten historialliset linnakkeet? Millainen on perinnepurjelaiva Österstjärnan?

Saat vastaukset näihin kysymyksiin, kun varaat itsellesi paikan tälle historiapurjehdukselle.

5.-6.10.2024

Viime vuosina suosiosta nauttinut saaristopurjehdus talonpoikaisveneellä tulee jälleen kerran! Purjehduksen erityispiirteisiin kuuluu talonpoikaisveneen lisäksi yöpyminen saaristomökissä Brännskär -saarella, vain päiväpurjehdusmatkan päässä Nauvon satamasta. Tätä yhden yön reissua et halua jättää väliin!

Usein kysyttyjä kysymyksiä purjehdukselle lähtemisestä

Miten käytän kide.app -palvelua?

Kide.appia koskeviin kysymyksiin löytyy vastaukset kide.appin verkkosivuilta, kide.app/fi/help

Tarvitsenko aiempaa kokemusta? Voinko tulla yksin purjehdukselle?

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta! Perusajatuksemme on oppia tekemällä, joten mukaan vaan! Yleensä mukana on ensikertalaisia tai muutaman kerran mukana olleita.

Purjehdukselle voit myös lähteä ilman kaveria, sillä purjehduksella tutustut muihin Snupuihin. Teemme vahtijaon purjehduksella ja yleensä mukana on muitakin yksin tulleita. 

Mitä hintaan kuuluu?

Hintaan kuuluu itse purjehdus, ruoat aluksella ja satamamaksut. Omat matkat kotoa alukselle maksat itse. Usein myös saunassa käynti maksetaan Snupun toimesta, mutta tämä vaihtelee kohteesta riippuen.

Millaiset vaatteet ja varusteet ovat hyvät?

Et tarvitse mitään virallisia purjehdusvarusteita tai uusimpia teknisiä ratkaisuja. Merellä saattaa tulla kylmä, joten ota lämmintä vaatetta mukaan jopa kesällä! Villapaita on klassikko syystä.

 

Myös vaihtovaatteet on tarpeen, sillä vaikka aluksella olisi purjehdusasut, vesi saattaa karata kauluksesta sisään. Kumisaappaat pitävät varpaat kuivana, sillä aallot saattavat lyödä kannelle asti.

 

Jos ollaan liikkeellä lämpimällä säällä, niin aurinkosuoja ja päähine ovat välttämättömät. Merellä aurinko heijastuu veden pinnasta takaisin, ja ihon palaminen tai auringonpistos on käynyt usealle.

Pimeän aikaan otsalamppu, jossa on punainen valo on ehdoton. Punaisella valolla et vie esim. ruorimiehen hämäränäköä.

 

Ota siis sellaiset varusteet mukaan missä viihdyt ja pysyt lämpimänä tai selviät auringossa, tämä ei ole muotishow!

Mitä mukaan purjehdukselle?

Purjehduskohtainen varusteluettelo toimitetaan purjehduskirjeen mukana ennen purjehdusta.

 

Tässä kuitenkin esimerkkilista:

-pehmeä laukku tai reppu

-makuupussi ja tyynyliina

-aluksella oloon soveltuvat kengät kuten tennarit, sandaalit tai saappaat

-köysien käsittelyyn sopivat hanskat ja myös lämmintä vaatetta

-vaihtovaatteita ja toiset kengät

-pyyhe ja henkilökohtaiset hygieniavälineet, lääkkeet (myös mahd. pahoinvointilääke)

-uima-asu

-aurinkolasit ja aurinkorasva

Otathan huomioon että Helenalla on purjehduspuvut valmiina, mutta esimerkiksi Lokilla ei ole purjehduspukuja.

Mitä purjehduksella tapahtuu?

Saavut alukselle ja saat oman punkan (eli sängyn), jossa pidät matkan aikana tavarasi. Tämän vuoksi pehmeä kassi on suositeltava, sillä esimerkiksi matkalaukulle ei ole varastointitilaa vaan sekin säilytetään punkassa. Valmistaudumme lähtöön ja käymme läpi esittelykierroksen sekä turvallisuusasiat. Myös useasti esimerkiksi wc:n käyttö opetetaan, sillä merellä emme heitä wc-paperia pönttöön vaan roskikseen. Mahdollisesti vielä ennen lähtöä yhdessä puramme ruoka-ostokset. Aluksen lähtiessä satamasta tunnelma on odottava ja aletaan pohtia koska nostetaan purjeet.

Purjehduksella on vahtijako, ja jokainen vahti hoitaa oman osansa tiettynä aikana. Teemme yhdessä ruokaa, siivoamme alusta sekä tietysti purjehdimme! Aluksella puhutaan merivahdista, stand-by vahdista ja vapaavahdista. Aluksesta riippuen saattaa olla myös pelkkä merivahti ja stand-by/vapaavahti. Tähän vahtijakoon vaikuttaa usein esimerkiksi päällikön päätös ja purjehduksen pituus. Merivahti hoitaa kansihommat, eli aluksen ohjailun ja esimerkiksi purjeiden noston. Stand-by/vapaavahti mahdollisesti avustaa kansitöissä, mutta pääsääntöisesti heille kuuluu ruoanlaitto tai siivous, riippuen mitä päiväohjelmassa lukee. Tehtävät luonnollisesti vaihtuvat vahtikierron mukaisesti, joten kaikki tekevät kaikkea.

Ennakkoon ei tarvitse osata mitään, vaan purjehduksella opitaan tekemällä. Tervetuloa mukaan!

bottom of page